Helpen met opvoeden

Opvoeden van kinderen in de basisschool leeftijd vraagt veel van u als opvoeder. Uw kind van 6 jaar heeft een andere benadering nodig dan uw kind van 10 jaar. En het ene kind van 8 jaar verschilt weer enorm van het andere kind van dezelfde leeftijd! De verschillen tussen jongens en meisjes zijn enorm!

U heeft inmiddels ontdekt dat ‘een standaard opvoeding’ niet bestaat. Samen met een partner of alleen staat u voor de uitdaging om uw kind door de basisschoolleeftijd heen te begeleiden.

Wanneer uw kind een ontwikkelingsachterstand of –stoornis heeft, is de goede route moeilijker te vinden. School, uw kennissen en soms ook familie dragen goed bedoelde adviezen aan, of verwijten u een slechte ouder te zijn. Maar hoe doet u nu datgene dat werkt voor uw kind?

Op grond van de diagnose van uw zoon of dochter (bijvoorbeeld een vorm van autisme, ADHD, ADD of een verstandelijke beperking) kan een ouderbegeleider u helpen met het vinden en toepassen van de route die op dat moment bij uw kind past. U leert opgedane kennis toe te passen in uw gezin en in de begeleiding van uw kind. Er is niet één route, elke dag vraagt een nieuwe keuze.

Eddee Zorgverlening verzorgt de gezinsbegeleiding bij u thuis.