Diagnose en behandeling kinderen van 4 tot 12 jaar

Wanneer u vermoedt dat uw kind zich anders ontwikkelt dan zijn leeftijdsgenootjes, dan kunt u contact op nemen met het vroegdiagnostiek team van MEE (tot 7 jaar). Samen met een consulent maakt u de inschatting waar u het beste terecht kunt voor diagnostiek en behandeling.

Diagnostiek en behandeling

Met diagnostiek wordt bedoeld: het vaststellen en beschrijven hoe uw kind functioneert en het beste leert en ontwikkelt.

Met behandeling wordt bedoeld: op basis van actuele diagnostiek uw kind ontbrekende vaardigheden aanleren of alternatieve vaardigheden leren. Daarom wordt er altijd eerst een diagnose gesteld, en daarna een behandeling geboden.

Een diagnostiek en behandeltraject volgt u op een kantoor van een behandelaar. U kunt denken aan Yulius, KJP Drechtsteden, Lucertis of Eleos. Tijdens deze trajecten wordt de diagnose opgesteld en passende behandeling aangeboden.

Als poliklinische behandeling (op kantoor van de behandelaar) niet goed werkt, kan er intensiever worden behandeld met dagbehandeling of klinische opname.

Begeleiding

Na het behandeltraject is het niet klaar. U weet nu meer over hoe uw kind leert en zich ontwikkelt. Het begrip is een eerste stap in de goede richting. Een begeleidingsplan op maat is vaak meer dan wenselijk om het geleerde in de praktijk in te slijpen en verder te ontwikkelen.

Begeleiding van ouders en/of kind kan worden uitgevoerd door uw behandelaar of Eddee Zorgverlening. Eddee Zorgverlening biedt individuele begeleiding en gezinsbegeleiding bij u thuis, als sprake is van een diagnose zoals een vorm van autisme (ASS), ADHD, ADD, angst- of ticstoornis of als sprake is van een verstandelijke beperking (IQ 65 – 85). Vaak is dergelijke nazorg niet mogelijk bij een behandelaar, informeert u daarom goed naar hun mogelijkheden.

Voor een optimale samenwerking kunt u het beste 3 maanden voordat de behandeling afloopt contact opnemen met Eddee Zorgverlening. Het aanvragen van een passende indicatie wordt met u samen op tijd in gang gezet.