Mijzelf laten onderzoeken

‘Als ik de diagnose van mijn kind lees, herken ik mijzelf’

‘Mijn collega’s maken grappen dat ik autistisch ben, hoe weet ik dat nu zeker?’

‘Mijn vrouw denkt dat ik adhd heb, hoe overtuig ik haar dat dit niet zo is?’

‘Ik twijfel al heel lang of ik iets heb, kan ik dat laten testen?’

Wellicht herken je één van deze uitspraken. Vaak is iemand anders in je leven de aanleiding om te bedenken dat je mogelijk iets hebt. Om uit te zoeken of je een diagnose hebt, moet je contact opnemen met je huisarts. De huisarts verwijst je naar een specialist die bij je past.

Als je naar een GGZ instelling wordt verwezen, kun je zelf kiezen waar je heen gaat. Je kunt gaan naar een grote instelling zoals Yulius of Lucertis. Je kunt ook kiezen voor een zelfstandige kleinere praktijk zoals KJP Drechtsteden of PSY Drechtsteden. Neem van te voren contact op met je zorgverzekering om te horen of er kosten aan verbonden zijn.

Als je wilt dat je onderzocht wordt, bespreek dan met je onderzoeker hoe de planning er uit ziet. Zo weet je van te voren goed waar je aan toe bent en wat er te wachten staat. Een diagnose is vaak een bevestiging van hetgeen je al wist. Na de diagnose kun je in behandeling bij je onderzoeker. In behandeling leer je wat de diagnose voor jou betekent en hoe je hier mee om kunt gaan.

Eddee Zorgverlening begeleidt mensen met een diagnose. Dit kan een vorm van autisme (autisme spectrum stoornis; ASS), ADHD, ADD, angst- of ticstoornis of een andere problematiek zijn. Daarnaast begeleiden we mensen met een lagere intelligentie (IQ 65 – 85). Wij verzorgen gespecialiseerde individuele begeleiding en gezinsbegeleiding bij u thuis. In de begeleiding is er aandacht voor de persoon maar ook voor het gezin als geheel. Daarnaast bieden wij jobcoaching.