Zorgaanbod voor jongvolwassenen van 17 tot 23 jaar

Vanaf 17 jaar begint de volwassenheid zijn intrede te doen. Iemand wordt beschouwd als jong volwassene in de leeftijd van 18 tot 23 jaar. Volgens de kalenderleeftijd kan hij of zij beginnen aan het zelfstandige leven.

De mate van zelfstandigheid varieert per persoon. Ongeacht een eventuele diagnose, is niet elke 19 jarige klaar voor zelfstandigheid. Verantwoordelijkheden wachten helaas niet tot iemand er ‘klaar voor is’. De jongvolwassene krijgt te maken met een uitkering, een studiebeurs, veranderingen in de zorgverzekering en de mogelijkheden van zorg- of hulpverlening. Er kunnen studiewensen zijn maar ook de eerste baan dient zich aan. Daarnaast wordt zelfstandig wonen een relevante vraag.

De coach kan helpen met het maken van een levensloopplan. Voor een periode van 3 tot 5 jaar stellen we samen met de jongvolwassene een begeleidingsplan op. Per levensgebied beantwoorden we de vragen: ‘waar zijn we nu’ en ‘waar gaan we naar toe?’.

Eddee Zorgverlening begeleidt jongvolwassenen met een diagnose. Dit kan een vorm van autisme (autisme spectrum stoornis; ASS), ADHD, ADD, angst- of ticstoornis of een andere problematiek zijn. Daarnaast begeleiden we jongvolwassenen met een lagere intelligentie (IQ 65 – 85).

Wij verzorgen gespecialiseerde individuele begeleiding en gezinsbegeleiding bij u thuis. In de begeleiding is er aandacht voor de jongvolwassene maar ook voor het gezin als geheel. Specifiek voor begeleiding in (of naar) werk of opleiding, is er ook de jobcoach.