Volwassenen individuele begeleiding

Individuele begeleiding aan volwassenen

Heeft u een diagnose en ervaart u daardoor moeilijkheden in uw dagelijkse leven? Bijvoorbeeld op het gebied van financiën, relaties, werk, hobby’s? Dan is begeleiding van Eddee Zorgverlening misschien iets voor u.

We kunnen u coachen om vaardigheden verder te trainen en uit te breiden. We kunnen u ook heel praktisch ondersteunen in het zelf uitvoeren van wat u geleerd hebt. We sluiten zo dicht mogelijk aan bij uw dagelijks leven. Heeft u bijvoorbeeld begeleiding nodig in het structureren van uw dagelijkse taken en verantwoordelijkheden, dan doen we dat samen, juist op die momenten dat het erg moeilijk voor u is. De begeleiding vindt bij u thuis plaats. Maar als daar behoefte aan is, kan het ook ergens anders, bijvoorbeeld op ons kantoor in Dordrecht.

Hoe gaat het in zijn werk?

We starten met een intake gesprek. U brengt dan samen met de begeleider in kaart waar u coaching voor nodig hebt. Hierbij gebruiken we de zelfredzaamheidsmatrix en de beschikking. Er wordt een zorgplan opgesteld met doelen waaraan gewerkt wordt.  Afhankelijk van dit plan wordt afgesproken hoe vaak de begeleiding plaatsvindt en op welke momenten. Voor begeleiding heeft u een WMO-beschikking nodig van het wijkteam van de gemeente. Heeft u hulp nodig bij de aanvraag, dan kijken we gerust even met u mee hoe u dat het beste kunt realiseren.

Specifieke vormen van begeleiding

Voor jong volwassenen die nog bij hun ouders wonen maar in de toekomst ergens anders willen wonen, is er de specifieke begeleiding Zelf Wonen. Samen met één van onze begeleiders kijkt u naar wat u zou willen, welke vaardigheden daarvoor nodig zijn, en wat voor u de mogelijkheden zijn. Daarna gaat u actief aan de slag om praktische vaardigheden aan te leren die nodig zijn om zelfstandiger te worden. Misschien kunt u later niet helemaal zelfstandig wonen, maar wel zelfstandig met lichte of intensieve begeleiding of wonen in een beschermde woonvorm. Praktische vaardigheden komen dan altijd goed van pas. Wilt u hier meer over weten? Neem contact op met ons voor een vrijblijvend gesprek of intake. En neem eens een kijkje op de website hierover.