Team

Enkele collega’s stellen zich voor:

 


Het werken met jeugd en gezinnen doe ik met veel plezier. Ik vind het mooi dat wij als begeleiders voor een tijdje op mogen lopen met een gezin. Door naast ze te staan en mee te denken, zodat het gezin weer verder kan. Ik werk graag bij gezinnen thuis, gewoon praktisch en aangepast aan hun hulpvragen. Ik merk dat zo de beste resultaten behaald worden.


Ik zet mij graag in voor kinderen, jongeren en het systeem er omheen. Wat ik mooi vind, is dat elke cliënt een persoonlijke aanpak krijgt waarbij wordt gekeken naar wat nodig is en wat de mogelijkheden zijn. De cliënt daarbij in zijn of haar kracht zetten is een belangrijk streven. Ik vind het een uitdaging om bij te mogen dragen aan het verbeteren van de situatie en de cliënt weer successen te laten ervaren.


De diversiteit van het bieden van ondersteuning aan een volwassen man die moeite heeft met het volgen van een dagstructuur tot het begeleiden van een meisje van 6 jaar met de diagnose ADHD die vastloopt op school vind ik uitdagend en leuk! Ik zet me met geduld, gedrevenheid en toewijding in om samen met de cliënt zijn of haar hulpvraag in kaart te brengen en te zoeken naar mogelijkheden om te kunnen groeien.

”We sluiten aan bij wat de cliënt nodig heeft en wat voor die cliënt werkt, dit kan bij ieder anders zijn. Door de eigen inbreng in de begeleiding is er ook motivatie voor verandering.”


Ik vind het heel mooi om mensen te helpen en krijg er energie van. Ik probeer wat toe te voegen aan hun leven. Als Eddee onderscheiden we ons doordat we in oplossingen en buiten de gebaande paden denken. Mijn credo? Nee heb je en ja kun je krijgen door creatief om te gaan met mogelijkheden.

Dit werk moet je liggen en je moet er voor honderd procent achter staan omdat het veel vraagt van je flexibiliteit. Daar houd ik van en ik ben dol op afwisseling. Het is de uitdaging om de vinger op de zere plek te leggen, het probleem goed in kaart te brengen en te kijken hoe we zo goed mogelijk kunnen ondersteunen om onze clienten zelfredzamer te maken. We doen ons bij Eddee voor zoals we zijn en we denken niet in problemen maar in oplossingen.

Ik vind het leuk om mijn kennis en ervaring in te zetten voor Eddee en haar doelgroep. Ik vind het leuk om complexe vraagstukken uit te pluizen, inzichtelijk te maken voor anderen en er (praktische) richtlijnen en beleid op te formuleren. De kwaliteit van zorg is daarbij het belangrijkste, net als de cultuur binnen de organisatie om aan wet- en regelgeving te willen voldoen. Ik ervaar Eddee en de collega’s als betrouwbaar, professioneel en mensgericht.

Waar ik van geniet is de grote mate van afwisseling in een werkdag, de zelfstandigheid en het bieden van persoonlijke aandacht aan cliënten. De persoonsgerichte aanpak staat ook bij mij voorop. Ik hecht er waarde aan om te letten op de behoeften en kwaliteiten van de cliënt, om daar zo goed mogelijk bij aan te sluiten. Iets bijdragen of positief veranderen aan het dagelijks leven van mijn cliënten, inspireert mij.

Het is bijzonder om met mensen op te lopen en een schakel te mogen zijn in hun zoektocht naar zichzelf en de ander. Er zijn zoveel redenen waarom dit soms moeizaam verloopt, en er zijn ook zoveel manieren om hier naar te kijken. Ik geniet ervan als ik zie dat mensen stappen kunnen zetten in het proces waar ze in zitten. Ik ga ervan uit dat het hele leven een leerschool is en dat niemand ooit uitgeleerd is.

Ik geniet van het zoeken naar wie iemand is en het vinden van een manier om aan te sluiten bij wat iemand nodig heeft. Als begeleidingsvragen ingewikkeld zijn of een begeleiding moeizaam loopt, zoeken we samen naar een sleutel tot verandering. Daardoor komt ontwikkeling op gang. Dáár een rol in spelen vind ik één van de mooiste voorrechten van mijn vak.

”Mijn hart gaat er naar uit om kinderen en jongeren die met allerlei moeilijkheden of uitdagingen te maken hebben in hun leven, nieuw zicht te bieden. Vanuit betrokkenheid en een persoonlijke benadering wil ik naast de cliënt staan, met hem/haar mee denken, kijken naar wat goed gaat en samen stappen vooruit zetten.”

Het feit dat je naar het verhaal van je cliënt luistert, de hulpvraag eruit haalt en samen persoonlijke doelen opstelt is al een enorme steun. Ik zie cliënten groeien in hun ontwikkeling en zelfstandigheid, dat geeft mij positieve energie. Ik vind het dankbaar werk om van betekenis te zijn voor anderen. De problematiek binnen de gezinnen vraagt soms in de avond of vroeg op de dag inzet. Het mooie is dat ik mijn eigen tijd en agenda kan indelen om binnen de gezinnen actief te zijn.

Dagelijks in contact zijn met jongeren en hun ouders, dat is waar mijn passie ligt en dat is ook de reden waarom ik bij Eddee Zorgverlening werk. Sinds mijn studie is steeds meer de motivatie ontstaan om kinderen en jongeren te ondersteunen in hun ontwikkeling. Ook wanneer de ontwikkeling lastig is en vraagt om een steuntje in de rug. Jongeren in hun kracht zetten en hun kwaliteiten uitvergroten is het mooiste stukje van mijn werk.

Ik geef cliënten graag handvatten om weer grip te krijgen op hun eigen leven. Ik houd ervan om mensen te bemoedigen en ik word blij van elk klein stapje voorwaarts.

’Je bent niet je diagnose, jouw diagnose is een onderdeel van je’. Mijn wens is dat iedere cliënt beseft dat hij of zij waardevol is en ertoe doet. Ieder mens is uniek en zo is ook elke begeleiding maatwerk. Dat maakt dit werk zo boeiend; geen dag is hetzelfde en steeds weer ga ik, samen met de cliënt op zoek naar wat hij of zij nodig heeft. Als teamcoach kan ik ook op een andere manier investeren in de cliënten. Want investeren in medewerkers = investeren in cliënten!

In mijn werk bij Eddee mag ik een stukje mee lopen in het leven van verschillende mensen. Ik mag een luisterend oor bieden en samen met hen naar mogelijkheden zoeken om het leven makkelijker en overzichtelijker te maken. Te zoeken naar mogelijkheden om hun capaciteiten en competenties te versterken. Dat ieder mens anders is, is daarbij een mooie uitdaging en doet op mij steeds een beroep om creatief aan de slag te gaan. Samen optrekken met de cliënt in die zoektocht naar het beste resultaat voor de cliënt maakt mijn werk extra mooi.

Wendie
Teamcoach
Annelies
Gespecialiseerd ambulant begeleider
Lydia
Gespecialiseerd ambulant begeleider
Leandra
Gespecialiseerd ambulant begeleider
Esmee
Gespecialiseerd ambulant begeleider
Corina
Gespecialiseerd ambulant begeleider
Klarissa
Zorgcoach
Astrid
Gespecialiseerd ambulant begeleider en GGZ behandelaar
Carolien
Zorgcoach
Jannemiek
Gespecialiseerd ambulant begeleider
Naomi
Financieel medewerker
Renate
Gespecialiseerd ambulant begeleider
Hester
Gedragsdeskundige
Adaja
Gespecialiseerd ambulant begeleider