Jeugd behandeling

Behandeling bij kinderen en jeugdigen

Vaak hebben ouders zelf al een vermoeden dat hun kind zich anders ontwikkelt dan zijn leeftijdsgenoten. Soms wordt dit bevestigd door een familielid, beroepskracht of kennis. Als het nodig is, kan het helpen om uit te zoeken of er ‘iets’ is.  

Heeft mijn kind een diagnose?

U herkent bijvoorbeeld kenmerken van autisme of concentratie problemen. Dan kunt u een diagnose laten stellen. Dat helpt vaak in het leren omgaan met de problemen. Na het uitzoeken, de diagnose stelling, volgt vaak een behandeling. U/uw kind, leert over de diagnose en hoe er mee om te gaan.

De diagnose stelling en behandeling kan vergoed worden vanuit de Jeugdwet. U heeft hiervoor een verwijzing nodig voor basis-GGZ. Deze kunt u aanvragen bij de huisarts of bij de gemeente (sociaal team/ jeugdteam/ wijkteam). Met deze verwijzing kunt u terecht bij Eddee. Heeft u hulp nodig bij de aanvraag, dan kijken we gerust even met u mee hoe u dat het beste kunt realiseren.

Eddee zorgverlening voert zelf behandeling uit, en werkt hiervoor ook samen met andere GGZ deskundigen. Zo zorgen we voor de juiste expertise bij uw vraag.

Partner van Eddee, Generations Consultancy

Eddee werkt samen met partners in de zorg voor uw kind. Een combinatie van behandeling en begeleiding biedt de kans om te leren met het hoofd en toe te passen in de praktijk. Generations Consultancy biedt basis GGZ en biedt expertise als GZ-psycholoog, orthopedagoog en cognitief gedragstherapeut. In de behandeling is ook EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) mogelijk, speciaal voor hulp bij traumatische gebeurtenissen. Klik op de button onderaan om meer te ontdekken over de professionals van Generations Consultancy en hun werkwijze. Meestal bieden we de basis GGZ bij ons op locatie.

Van leren naar toepassen in de praktijk; na behandeling verder

Een combinatie van behandeling samen met begeleiding biedt een kans. Samen met de begeleider past men in de praktijk toe wat geleerd is in de behandeling. De begeleider helpt daarbij en maakt (indien nodig) met de behandelaar afspraken over de manier waarop leren het beste gaat.

Begeleiding kan individueel (vaak thuis) of in groepsverband worden ingezet. Behandeling en begeleiding richten zich op een diagnose + probleem, maar soms is juist hulp nodig bij het opgroeien en opvoeden. Dat noemen we gezinshulp, of ook wel opvoedondersteuning of ouderbegeleiding. Alle genoemde zorg biedt Eddee, of een van haar partners.